Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Petulla Kollozheku të mbushura me kërpurdha ( Receta gatimi nga Erjona Balla )
Petulla Kollozheku të mbushura me kërpurdha. Receta gatimit është dërguar nga Erjona Balla 25 nëntor 2013. Foto © Erjona Balla.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim petulla kollozheku të mbushura me kërpudha duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
500 gr kërpurdha
400 gr salçiçe
500 gr beshamel
kripë dhe piper i zi
vaj ulliri
Për 12 petulla duhen:
1 kg qumësht
3 ose 4 gota uji me miell
2 vezë
1 kokërr hudhër
një lugë çaji me kripë dhe rigon
një lugë çaji me piper të zi
Përgatitja
1
Në një tas plastike i bashkojmë të gjitha përbërësit, hudhrat i grijmë dhe e shtojmë tek tasi.
2
Vemë në zjarr tiganin, e nxehim dhe me ndihmën e një furçe kuzhine e lyejmë me pak vaj.
3
Pasi ështe nxehur edhe vaji hedhim përbërjen në tigan, me ndihmën e një garuzhdeje dhe e hapim shpejt në gjithë tiganin dhe i pjekim në të 2-ja anët.
4
Marrim krepat, mund t’i bëni si në foto ose rrole, i mbushim me kërpurdhat dhe salçiçe dhe i vendosim në tepsinë e pjekjes, kështu veprojmë deri në krepën e fundit.
5
Kur i kemi vendosur të gjitha në tepsi shtojmë lart beshamel dhe i pjekim në furrë për 20 minuta.