Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Patate të mbushura në furrë ( Receta gatimi nga Erjona Balla )
Patate të mbushura në furrë. Receta gatimit është dërguar nga Erjona Balla 23 dhjetor 2013. Foto © Erjona Balla.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me patate klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim patate të mbushura në furrë duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
5 patate
400 gr sallam
200 gr djathë pice
3 speca
1 qepë
2 fletë dafine
1 degë rozmarinë
vaj ulliri
kripë dhe piper i zi
Përgatitja
1
I presim patatet në rrathë por jo deri në fund, si në foto.
2
Në mes të patateve vendosim specat e prera në rrathë, sallamin dhe qepën.
3
I vendosim në tavë dhe shtojmë kripë, piper, dafinën, vajin dhe rozmarinën.
4
Tepsinë e mbulojmë me letër alumini dhe i pjekim patatet për 1 orë në temperaturë 250 gradë.
5
Mbase 1 ore heqim letren e aluminit dhe lemë të piqet deri sa patatet te zenë kore më pas shtojmë djathin, e lemë edhe 10 minuta dhe me pas e servirim. Ju befte mirë.