Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pastiçe ( Receta gatimi nga Erjona Balla )
Pastiçe, një gatim mjaft popullor. Receta gatimit është dërguar nga Erjona Balla 9 tetor 2013. Foto © Erjona Balla.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për pastiçe klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pastiçe duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr makarona
1.5 kg qumësht
10 lugë gjelle me gjizë
7 vezë
1 lugë miell
2 filxhan kafeje me vaj ose gjalp
kripë
Përgatitja
1
Në tenxhere me ujë të nxehtë dhe kripë ziejmë makaronat (gjysem zierje)
pasi i kemi zier i kullojmë dhe i hedhim në tepsinë ku do pjekim pastiçen
pasi i kemi zier i kullojmë dhe i hedhim në tepsinë ku do pjekim pastiçen
2
Në një enë plastike rrahim 5 vezë, shtojmë qumështin, gjizën dhe kripë dhe e hedhim tek makaronat.
3
Në një pjatë rrahim 2 vezë me vaj ose gjalp të shkrirë, miellin dhe ja shtojmë pastiçes lartë.
4
E pjekim për 30-40 minuta në temperaturë 200 gradë.
Ju beftë mirë
Ju beftë mirë