Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pulë me oriz ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Pulë me oriz. Receta e gatimit për pulë me oriz është dërguar nga Bukurie Nexhipi 31 janar 2014. Foto © Bukurie Nexhipi.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mish pule klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pulë me oriz duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 pulë rreth 1 kg
1 gotë oriz (basmati)
1 qepë
2 e 1/2 gotë me ujë
pak vegetë
piper të bardhë
kripë
1 lugë gjelle mustardë
1 degë rozmarine
pak borzilok të thatë
100 gr gjalp
Përgatitja
1
Si fillim pastrojmë pulën, e lajmë me ujë të bollshëm dhe e thajmë me letër kuzhine.
2
Më pas e lyejmë në të gjitha anët me mustardë dhe pak veget, piper, kripë dhe rozmarinë.
3
Orizin e vendosim të ziej me pak kripë e dy gota ujë Në një enë hedhim 50 gr gjalp dhe skuqim qepën të grirë hollë, hedhim orizin e zier te qepa dhe i skuqim dhe pak sëbashku.
4
Hedhim piper, kripë pak vegetë dhe borzilok dhe mbushim pulën. Pjesën tjetër të gjalpit e shkrijmë dhe ja hedhim pulës sipër dhe 1/2 gotë uji në tavë.
5
E mbulojmë me letër alumin në gjysmën e kohës të pjekjes. E pjekim për 1 orë në 200 C
6
(Nëse ju ka mbetur oriz nga pula mund ta hidhni rreth pulës gjysëm ore para se të jetë gati) Ju bëftë mirë