Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Panine të mbushura me djathë dhe gjizë ( Receta gatimi nga Saimira )
Panine të mbushura me djathë dhe gjizë. Receta e gatimit për panine të mbushura me djathë dhe gjizë është dërguar nga Saimira 12 qershor 2015. Foto © Saimira.
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për panine klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim panine të mbushura me djathë dhe gjizë duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 kg miell farina (që fryhet vetë)
250 gr kos
1/2 filxhan çaji me qumësht
1 filxhan çaji vaj
kripë
Për mbushjen:
200 gr djath,
100 gr gjizë dhe pak rigon.
Përgatitja
1
Përzjejmë të gjithë përbërësit bashkë, punojmë mirë e mirë brumin.
2
Bëjmë brumin në toptha të vegjël, e hapim me duar, në mes vendosim mbushje, mbyllim mirë e mirë të dalë si formë gjysëm hëne. Vazhdojmë në këtë mënyrë derisa të mbarohet brumi.
3
Pjekja në 180 gradë derisa të skuqen.
( Nëse dëshironi nga sipër i lyejmë me qumësht ose vezë dhe hedhim fara susami )
( Nëse dëshironi nga sipër i lyejmë me qumësht ose vezë dhe hedhim fara susami )