Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Krostatë me krem dhe fruta të freskëta ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Krostatë me krem dhe fruta të freskëta. Receta e gatimit për krostatë me krem dhe fruta të freskëta është dërguar nga Leonora Pane 1 maj 2015. Foto © Leonora Pane.
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim krostatë me krem dhe fruta të freskëta duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
300 gr miell,
120 gr sheqer,
150 gr gjalp,
2 të verdha veze,
1 pako vanilje,
1 pako maja për ëmbelsira,
pak kripë dhe lëkurën e një portokalli,
Për mbushjen duhen krem pastiçerie dhe fruta sipas dëshires,
Përgatitja
1
Zihet brumi me të gjithë përbërësit, nuk ka rëndesi ke hidhni më parë, pasi t’a keni punuar mirë brumin ndajeni në 12 pjesë,
2
pastaj hapeni në madhësine e formave, merni format dhe pasi t’i keni lyer me gjalp vendosni brumin që hapet më parë dhe futini të piqen në 180° për 25 – 30 minuta,
3
pasi të jenë pjekur e ftohur krostatët mbushini me krem pastiçerie, më pas merni frutat, prejini dhe dekorojini si në foto ose sipas dëshirës