Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Cambele ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Cambele. Receta e gatimit për cambele është dërguar nga Leonora Pane 30 gusht 2013. Foto © Leonora Pane
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim cambele duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
500 gr miell,
200 ml qumësht,
70 gr sheqer,
75 gr gjalp,
2 vezë,
13 gr maja,
Për kremin qe lyhen pasi të jenë skuqur:
150 gr sheqer pluhur,
20 gr gjalp dhe ujë sa të duhet për të krijuar një krem paksa të trashë.
Përgatitja
1
Zihet brumi dhe punohet mirë, pasi t’a keni mbuluar brumin me plasmas kuzhine, lëreni në ambient të ngrohte derisa të dyfishohet, më pas hapeni brumin në një petë të vetme gjysëm cm të trashë, me anën e një forme të rrumbullakët prihen në formë rrathësh e gjithë peta dhe me një rreth tjetër më të vogël prihet një rreth tjetër në mes, pastaj skuqen me vaj në tigan.
2
Lyhen me kremin e përgatitur nga një anë, mund t’a përgatisni kremin me çokollatë ose mund të lihet e bardhë ose me ngjyrë për ëmbëlsira sipas dëshirës