Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
cambele

Cambele ( Receta gatimi nga Leonora Pane )

Cambele. Receta e gatimit për cambele është dërguar nga Leonora Pane 30 gusht 2013. Foto © Leonora Pane

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu 

Mësoni si të përgatisim cambele duke ndjekur udhëzimet në vijim

545 shikime
cambele

Përbërësit

500 gr miell,
200 ml qumësht,
70 gr sheqer,
75 gr gjalp,
2 vezë,
13 gr maja,
Për kremin qe lyhen pasi të jenë skuqur:
150 gr sheqer pluhur,
20 gr gjalp dhe ujë sa të duhet për të krijuar një krem paksa të trashë.

Përgatitja

1
Zihet brumi dhe punohet mirë, pasi t’a keni mbuluar brumin me plasmas kuzhine, lëreni në ambient të ngrohte derisa të dyfishohet, më pas hapeni brumin në një petë të vetme gjysëm cm të trashë, me anën e një forme të rrumbullakët prihen në formë rrathësh e gjithë peta dhe me një rreth tjetër më të vogël prihet një rreth tjetër në mes, pastaj skuqen me vaj në tigan.
2
Lyhen me kremin e përgatitur nga një anë, mund t’a përgatisni kremin me çokollatë ose mund të lihet e bardhë ose me ngjyrë për ëmbëlsira sipas dëshirës

Leonora Pane ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 150 receta gatimi si edhe plot foto me ide të bukura për dekorime pjatash për ditë të veçanta, të gjitha me foto origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjithë recetat e gatimit dhe idetë e bukura nga Leonora Pane.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: