Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Klife ( Receta gatimit nga Julia )
Klife. Receta gatimit është dërguar nga Julia 2 shtator 2013. Foto © Julia
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Julia klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për briosh klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim klife duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
300 ml qumësht
2 vezë
2 luge të mesme sheqer ( lugë e mesme = lugë supe )
1 lugë të mesme kripë
tharm apo maja për brumin ( një lugë të mesme )
1 filxhan të vogël vaj
Miell sipas dëshirës
Përgatitja
1
Hedhim miellin në një enë dhe në të hapim një vrimë me gisht në të cilën e hedhim kripën, sheqerin dhe tharmin ( majanë ).
2
Në një enë tjetër i hedhim të dy vezët bashkë me qumështin dhe vajin.
3
Punojmë brumin dhe pasi të bëhet masa homogjene e lemë brumin të pushojë në një vend të ngrohtë që të vijë, e lemë për rreth 30 minuta ose nëse dëshironi e përgatisni në mbrëmje, e mbështillni me një letër plastike të cilën e keni lidhur vetëm në majë ( që të ketë hapsirë brumi kur të fryhet ) dhe e lini të pushojë gjatë gjithë natës dhe në mëngjes do e keni gati.
4
Pasi të vije brumi e marrim dhe e ndajmë në 4 pjesë të cilat pastaj i hapim me t’holluese ( pec, okllai ) dhe e prejmë në diagonale në mënyrë që të bëhen trekëndësha të vegjël.
5
I hedhim një lugë të mesme ( lugë supe ) marmeladë, ose pak djath të bardhë dhe i mbështjellim duke filluar nga fundi ( nga prej pjesës së gjerë ) në drejtim të majës.
6
I renditim një nga një në tepsi të lyer me pak vaj.
7
Me anë të një furçe kuzhine, i lyejm me të kuqin te vezës dhe sipas dëshirës i shtojmë edhe pak susam.
8
I pjekim. Ju bëfshin mirë
KategoritëBriosh dhe kurasaneGatime të KosovësJuliaKuzhina ShqiptareReceta gatimi mbrëmjeReceta gatimi mëngjes
Julia