Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Një mënyrë e thjeshtë dhe shumë e shijshme për të gatuar preshin ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Një mënyrë e thjeshtë dhe shumë e shijshme për të gatuar preshin. Gjellë me presh është një recetë gatimi popullore Shqiptare e stinës së dimrit. Kjo është një nga 5 + recetat e gatimit për gjellë me presh dërguar në KuzhinaIme.al
Një mënyrë e thjeshtë dhe shumë e shijshme për të gatuar preshin
Përbërësit
Për qoftet duhen:
200 gr mish të grirë ,
1 vezë ,
1 fetë buke bajate të zbutur para me ujë ,
majdanoz , piper.
Përgatitja
1
I përzijm të gjitha bashkë, i mbulojmë dhe i fusim në figorifer. Skuqim 5 presh pa gjethet të prera në copa të mëdha me 1 filxhan kafeje me vaj, më pas shtojmë 2 karrota, 1 filxhan salce dhe i mbulojmë me ujë.
2
Hedhim edhe 2 me 3 degë majdanoz siç është pa e prerë, e lejmë të ziej për 30 minuta.
3
Më pas marim qoftet, i lyejm mirë me miell, i hedhim te gjella, i shtojmë një gotë ujë akoma dhe e ziejm për 30 minuta akoma. Ju bëftë mirë
Receta e gatimit për gjelle me presh është dërguar nga Ervina Saliu 17 dhjetor 2014. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për gjellë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu