Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek me kungull te verdhe

Byrek me kungull të verdhë ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Byrek me kungull të verdhë. Receta e gatimit për byrek me kungull të verdhë është dërguar nga Ervina Saliu 22 tetor 2013. Fotot © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek me kungull të verdhë duke ndjekur udhëzimet në vijim

2427 shikime

byrek me kungull te verdhe

Përbërësit

2 kg kungull,

200 gr gjalp,

1 ml qumësht + 1 filxhan,

1 filxhan kefeje me vaj ulliri,

2 vezë dhe rreth 15 peta të pjekura( ne që nuk jetojmë ne shqiperi dhe nuk i gjejmë dot petët e pjekura i bëjmë vetë si peta byreku dhe i pjekim .

Përgatitja

1

Marim kungullin e pastrojmë nga lëkura dhe më pas e grijmë në rende. Vejmë gjalpin të shkrihet, shtojmë kungujt e grirë dhe i skuqim mirë për rreth 30 minuta, më pas i hedhim filxhanin e qumështit që më parë e kemi ngrohur që mos të pritet kur ta hedhim. E lejmë për disa minuta akoma dhe e heqim.

2

Në një tavë të madhe hedhim qumështin, vezët, vajin dhe kripë dhe i përziejm, marim petët i lagim më parë në qumësht dhe më pas i shtrojmë në një tavë, vendosim 5 poshtë, më pas hedhim gjellën vendosim 3 të tjera dhe shtresën e fundit të gjellës dhe më pas petat e mbetura, por më parë duhet të lagen me qumështin. Kur ti kemi mbaruar i hedhim qumështin e mbetur nga lart dhe e pjekim në 200 gradë rreth 30 minuta. Ju bëftë mirë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: