Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
speca me gjize

Speca me gjizë ( Receta gatimi nga Saimira )

Eshtë koha për përgatitjen e turshive. Speca me gjizë është një nga gatimet tradicionale shqiptare ideale për të shoqëruar gatimet e thjeshta dimërore si një pjatë me fasule apo edhe për të shërbyer si meze shoqëruese në pjata të tjera. Kjo është një nga 10 + recetat e gatimit për turshi dhe gogozhare dërguar në KuzhinaIme.al.

Speca me gjizë

17090 shikime
speca me gjize

Përbërësit

10 speca
1 e 1/2 kg gjizë
Kripë të zezë të trashë

Përgatitja

1
Marim specat ( speci duhet të jetë i trashë, të ketë tul ) ju bëjmë një prerje me thikë që në majë deri tek farat. Ju hedhim kripë në farat me majat e gishtave.
2
I lemë një natë specat që pergatitëm të vyshken.
3
Ditën tjetër marim gjizën i shtojmë një lugë kripë, e trazojmë.
4
Më pas mbushim specat, i renditim me rradhë në kavanoz. Në sipërfaqe vendosim dy gishta shtresë gjizë që të mbulohen komplet specat.
5
E mbyllim mirë kapakun. Hapeni mbas 2 javësh. Sa herë që konsumoni spec pastroni gryken e kavanozit se zë të verdhë. Ju bëftë mirë

Receta e gatimit për speca me gjizë është dërguar nga Saimira 10 tetor 2013. Foto © Saimira

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për turshi klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Saimira ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi, kryesisht me fotot origjinale të gatimeve të saj, por edhe disa me foto të huazuara. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Saimira.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: