Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
japrak me laker ne tave balte

Japrak me lakër në tavë balte ( Receta gatimi nga Lulzime Gjyzeli )

Japrak me lakër në tavë balte. Receta e gatimit për japrak me lakër në tavë balte është dërguar nga Lulzime Gjyzeli 30 mars 2016. Foto © Lulzime Gjyzeli

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për japrak klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim japrak me lakër në tavë balte duke ndjekur udhëzimet në vijim

9498 shikime

japrak me laker ne tave balte

Përbërësit

2 lakra të bardha

300 gr mish viçi

1 qepë e madhe

1 karrotë

3 duar oriz

piper i zi

gjethe dafine

lëng limoni

Përgatitja

1

Meret lakra dhe i hiqen gjethet e jashtme, lahet mirë dhe futet të zijë në avull për 10 minuta (në këtë mënyrë do hiqen gjethet kollaj dhe nuk marin shumë ujë si në zierje), hiqet kërcelli I trashë në mes ose shtypet që kur ta mbledhim mos të krijojë problem. Gjethet e vogla në mes përdoren për mubushjen.

2

Përgatitet mbushja: Grihet qepa dhe karrota dhe kaurdisen me 5 lugë vaj ulliri. Pasi të ketë marë ngjyrë hidhet lakra e grirë dhe vazhdon kaurdisja gjer sa perimet të marin ngjyrë arre më pas shtohet mishi I grirë, kaurdiset akoma gjer sa mishi të zbardhet dhe I hidhet 2 gota ujë të nxehtë, rregullohet me kripë, piper dhe lihet për 20 minuta me zjarr të ulët, i shtohet orizi dhe e tërë mbushja, lihet të zihet për 10 minuta. Meret një tavë balte dhe lyhet me pak vaj.

3

Përgatitet japraku duke mbushur gjethen me kimë, mblidhet dhe shtrydhet fort, lëngu që lëshojnë gjatë shtrydhjes i hidhet gjithmonë sipër kokrrave të japrakut, rrjeshtohen në tavë duke i ngjeshur mirë, vendosen edhe gjethet e dafinës për sipër dhe spërkaten me lëng limoni, I vihet një pjatë sipër që të mos lëvizin gjatë zierjes, mbyllet me kapak ose letër alumini dhe gatuhet në furrë për një orë. Hiqet letra dhe pjata dhe e lemë të mari pak ngjyrë sipër.

Lulzime Gjyzeli ka dërguar në KuzhinaIme.al 44 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjitha recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: