Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
pice me perime

Picë me perime ( Receta gatimi nga Lulzime Gjyzeli )

Picë me perime. Receta e gatimit për picë me perime është dërguar nga Lulzime Gjyzeli 20 shkurt 2016. Foto © Lulzime Gjyzeli

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për pica klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim picë me perime duke ndjekur udhëzimet në vijim

729 shikime

pice me perime

Përbërësit

Përbërësit për brumin:

500 gr miell tip “1” të bekuar me gurë, (në itali gjëndet: Molino Spandoli -farina macinata a pietra del tipo “1”),

ujë të vakët,

kripë,

1 lugë të vogël mjaltë,

një top far buke (rreth 100 gr),

1/4 kub maja.

Për mbushjen:

1 spec,

1 kungull,

gjysëm qepe,

dy lugë vaj,

salcë domatesh,

mocarela,

rigon.

Përgatitja

1

Për të përgatitur një picë të mirë duhet të kemi përgatitur brumin mirë. Gjatë gjithë kohës që kam përgatitur pica, brumi më i mirë më del në këtë mënyrë: Mar miellin dhe e kaloj në sitë, mar farën dhe majanë, i shkrijë me ujë të vakët, filloj e punoj brumin mirë me duar, duke i hedhur ujin, mjaltin (mjalti ndihmon ardhjen mirë të brumit ), kripën dhe dy lugë vaj. Renditja e përbërësve hidhen një nga një dhe kanë rëndësi. E punojmë mirë dhe e lemë të vijë në ambient të ngrohtë.

2

Mbushja: Përgatitet sipas dëshirës, në këtë rast unë e përgatita kështu: Skuqa lehtë qepën, më pas i hodha specat, kungujt gjer sa të zbuten por jo plotësisht. Kur brumi të ketë ardhur e ndaj në 3 pjesë (zakonisht me kaq brumë më dalin 3 pica), shtroj miell ku do e hap dhe hapjen e bëj me duar (mund të hapet dhe me okllaj) e shtroj në tepsi, i hedh salcën dhe e lej që të pushoj për 30 min, i hedh dhe perimet, mocarelën, rigon, një fije vaj për sipër dhe i pjek në furrë me temperaturë maksimum për rreth 10 min (pjekja shikohet me sy kur ësht gati) Në këtë mënyrë pica është shum e mirë, e shëndetshme, e tretëshme. Pica, nëse përgatitet mirë, nuk të jep fryrje barku, aciditet stomaku dhe nuk të pihet ujë. Ju bëftë mirë

Lulzime Gjyzeli ka dërguar në KuzhinaIme.al 44 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjitha recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: