Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Oriz ( Rizoto ) me fasule dhe salsiçe ( Receta gatimi nga Lulzime Gjyzeli )
Oriz ( Rizoto ) me fasule dhe salsiçe. Receta e gatimit për oriz me fasule dhe salçiçe është dërguar nga Lulzime Gjyzeli 5 mars 2016. Foto © Lulzime Gjyzeli
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
- Për receta gatimi me oriz klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim oriz me fasule dhe salsiçe duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 tas me fasule të tepruara ( me gatim tradicional ),
200 gr salsiçe,
gjysëm qepe,
400 gr oriz,
gjysëm gote verë të bardhë,
lëng ( mund ta përgatisim dhe me supë pule ose me perime sipas dëshirës ),
100 gram djathë të grirë kaçkavall ( parmigiano ),
dy lugë gjalp,
dy lugë vaj,
majdanoz.
Përgatitja
1
Duhet mbi të gjitha të kemi në zjarr si lëngun ashtu dhe fasulet. Në një tenxhere të bollshme, skuqim qepën me vajin dhe shtojmë salsiçen , sapo të ketë marë pak ngjyrë, hedhim orizin dhe e kaurdisim për pesë minuta, shtojm verën dhe e lejjmë të avulloj.
2
Më pas shtojmë avash- avash nga një garuzhde me lëng dhe nga një garuzhde me fasule. Vazhdojmë duke e përzier dhe duke shtuar lëng gjersa orizi të ziej plotësisht.
3
Fikim zjarrin dhe shtojmë gjalpin, djathin e grirë dhe majdanozin, e trazojm mirë. Rizoto kështu del kremoz dhe është i gatshëm për tu shërbyer. Duhet patjetër të shërbehet i nxehtë në momentin që është gatuar. Kush e bën rizoton e di se përse shërbehet në moment. Ju bëftë mirë!