Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Krem qumështi ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Krem qumështi. Receta e gatimit për krem qumështi është dërguar nga Bukurie Nexhipi 26 nëntor 2013. Foto e huazuar sa për ilustrim
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim krem qumështi duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
500 ml qumësht ( Latte )
500 ml qumësht Pana
200 gr sheqer
1 shkop vanilje bourbon
4 vezë
6 të verdha veze
4 lugë gjelle sheqer me ngjyrë kafeje për të karamelizuar ( mund të përdorim edhe sheqer të bardhë )
Përgatitja
1
Në një enë hedhim qumësht latte, qumësht pana, sheqerein e vaniljen ( vaniljen e presim me thikë përsëgjati dhe me një lugë e gryejm që të dali masa që ka brenda ) dhe e hedhim në enë bashkë me shkopin e vaniljes, këta përbërës i vendosim në zjarr të ulët.
2
Ndërkohë në një enë prej qelqi hedhim 4 vezët e plota dhe 6 të verdhat. I përziejm ( me rrahse ëmbëlsirash ) jo të krijojnë shkumë. Sapo qumështi ka marë valë e largojmë nga zjarri ( heqim vaniljen ) dhe masën e hedhim te ena e vëzve.
3
Për këtë krem na duhet tavë qelqi, ose balte ( unë perdora forma të vogla ). E hedhim masën që përgatitëm në tave ose forma të vogla dhe i vendosim në një tavë tjetër me ujë ( ku masa e ujit të arrijë gjer në gjysmën e tavës që kemi hedhur kremin.
4
E pjekim në furrë për 45 minuta në 150 gradë C . Pasi pjekja përfundon i hedhim sheqerin, e lemë edhe 2 minuta sa të karamelizohen. E lemë të ftohet për rreth dy orë në ambient