Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Embëlsirë ( Receta gatimi nga Esmeralda Geci )
Embëlsirë. Receta gatimit është dërguar nga Esmeralda Geci 1 tetor 2013. Foto © Esmeralda Geci
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Esmeralda Geci klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim embëlsira duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
250 gr gjalp
1 gotë uji me kos
600 gr miell
Mbushja:
100 arra
200 gr sheqer pluhur
Përgatitja
1
Përgatisim mbushjen me arrat e thërmuara imët dhe shtojmë 100 gr sheqer pluhur pastaj në një enë hedhim gjalpin (që duhet të jetë i zbutur në temepraturë ambienti) kosin dhe miellin dhe i përziejmë derisa të bëhet një brumë sikur i byrekut,
2
e vendosim brumin në frigorifer rreth 30 minuta, pastaj e hapim brumin në formë rrethore ku bëjmë disa trekendesha dhe në çdo trekëndësh hedhim mbushjen me arra, i mbështjellim sikur kroasant, i vendosim në furrë për rreth 35 minuta në 180 °c, mbasi ti nxjerrim nga furra ju hedhim sipër sheqer pluhur