Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Japrakë me lakra ( Receta gatimi nga Esmeralda Geci )
Japrakë me lakra. Receta gatimit është dërguar nga Esmeralda Geci 3 nëntor 2013. Foto © Esmeralda Geci
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Esmeralda Geci klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për japrak klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim japrakë me lakra duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 lakër mesatare
3 kokrra qepë
2 gota uji me oriz
200 gr mish i grirë
50 ml vaj
ereza sipas dëshirës
Përgatitja
1
Mbushim një tenxhere me ujë dhe e vendosim që të valojë, pastaj ndajmë të gjitha gjethet nga lakra dhe një nga një i vendosim tek uji që vlon dhe i lemë për 1 minutë pastaj i hapim në tavolinë që të ftohen, përgatisim qepët duke i grirë shumë hollë,
2
shtojmë orizin, mishin e grirë, kripë dhe ereza, i përziejm të gjitha së bashku mirë e mirë me dorë, pastaj marrim gjethet e lakrës dhe i vendosim nga një lugë gjelle nga përgatitja e mësipërme dhe e mbështjellim gjethin, i vendosim në tenxhere, i shtojmë 3 gota uji, pak vaj dhe i lemë të ziejn për rreth një orë.
KategoritëËmbëlsiraEsmeralda GeciGatime tradicionaleKuzhina ShqiptareReceta gatimi dimërReceta gatimi drekë
Esmeralda Geci