Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
japeak me lakra

Japrakë me lakra ( Receta gatimi nga Esmeralda Geci )

Japrakë me lakra. Receta gatimit është dërguar nga Esmeralda Geci 3 nëntor 2013. Foto © Esmeralda Geci

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Esmeralda Geci klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për japrak klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim japrakë me lakra duke ndjekur udhëzimet në vijim

1290 shikime
japeak me lakra

Përbërësit

1 lakër mesatare
3 kokrra qepë
2 gota uji me oriz
200 gr mish i grirë
50 ml vaj
ereza sipas dëshirës

Përgatitja

1
Mbushim një tenxhere me ujë dhe e vendosim që të valojë, pastaj ndajmë të gjitha gjethet nga lakra dhe një nga një i vendosim tek uji që vlon dhe i lemë për 1 minutë pastaj i hapim në tavolinë që të ftohen, përgatisim qepët duke i grirë shumë hollë,
2
shtojmë orizin, mishin e grirë, kripë dhe ereza, i përziejm të gjitha së bashku mirë e mirë me dorë, pastaj marrim gjethet e lakrës dhe i vendosim nga një lugë gjelle nga përgatitja e mësipërme dhe e mbështjellim gjethin, i vendosim në tenxhere, i shtojmë 3 gota uji, pak vaj dhe i lemë të ziejn për rreth një orë.

Esmeralda Geci ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 10 receta gatimi me foto origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Esmeralda Geci.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: