Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Revani me portokall ( Receta gatimi nga Daniela Pepa )
Revani me portokall, një ëmbëlsirë e thjeshtë dhe shumë e shijshme. Receta gatimit për revani me portokall është dërguar nga Daniela Pepa 11 dhjetor 2012. Foto © Daniela Pepa
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Daniela Pepa klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për revani klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim revani me portokall duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
10 vezë
10 lugë gjelle me sheqer
10 lugë gjelle me miell
1 gotë uji me portokall të shtrydhur
pak lëkurë portokalli e grirë
3-4 lugë gjalp i shkrirë
1 lugë kafeje me sodë buke
Për shërbetin:
750 gr sheqer
800 ml ujë
1 lugë kafeje me kanellë pluhur
Përgatitja
1
Marim një tas të thellë dhe thyejmë vezët, i përziejmë fort, më pas hedhim sheqerin dhe i përziejmë sëbashku me vezët, fort që të shkrihet sheqeri, më pas hedhim lëngun e portokallit dhe lëkurën e grirë, i përziejmë sëbashku, pastaj hedhim sodën dhe gjalpin dhe në fund hedhim miellin, i përziejmë sëbashku të gjitha masat, mirë e mirë derisa masa të jetë e butë.
2
E lyejmë tepsinë me gjalp dhe hedhim brumin e përgatitur, e pjekim me temperaturë të ulët me 140 gradë dhe kur të piqet e nxjerrim dhe kur të ftohet pak hedhim shërbetin që kemi bërë.
3
Në fund kur ta servirni mund të grini pak lëkurë portokalli sipër nëse dëshironi. Embëlsira është gati. Ju bëftë mirë