Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Makarona guaskë me karkaleca dhe salcë domatesh ( Receta gatimi nga Daniela Pepa )
Makarona guaskë me karkaleca dhe salcë domatesh. Receta gatimit është dërguar nga Daniela Pepa 3 prill 2013 Foto © Daniela Pepa
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Daniela Pepa klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për makarona klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim makarona guaskë me karkaleca dhe salcë domateshduke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 pako makarona guaskë ( 500 gr )
500 gr karkaleca të qëruar
200 gr salcë domateje
1 qepë e bardhë
2 thelpinj hudhre
1/2 gotë verë e bardhë
kripë, vaj ulliri, pak piper
djath kaçkavall
për zbukurim domate vogël
Përgatitja
1
Marrim një tenxhere hedhim kripën dhe ujin që të ziejmë makarona guaske për 20 minuta.
2
Në një tigan përgatisim gjellën me karkaleca, hedhim pak vaj ulliri, presim qepën hollë dhe e skuqim, e përziejm mirë e mirë dhe më pas hedhim hudhrat ku i kemi grirë imët, më pas hedhim karkalecat,
3
i kaurdisim mirë e mirë për 5 minuta, më vonë hedhim edhe verën, i lemë edhe 2-3 minuta sa të thithi verën, në fund hedhim salcën e domates dhe 1/2 gotë ujë, pak kripë e piper, i lemë 5 minuta përsëri sa të thithi ujin dhe është gati. Ua hedhim makaronave sipër dhe pak djath kaçkavall nëse doni dhe domaten e vogël.