Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
makarona

Makarona ( Tagliatelle ) me mortadelë dhe pana ( Receta gatimi nga Leonora Pane )

Makarona ( Tagliatelle ) me mortadelë dhe pana. Receta gatimit është dërguar nga Leonora Pane 17 shkurt 2014. Foto © Leonora Pane

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për makarona klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu 

Mësoni si të përgatisim makarona ( Tagliatelle ) me mortadelë dhe pana duke ndjekur udhëzimet në vijim.

179 shikime
makarona

Përbërësit

500 gr tagliatelle ( lloj makaronash si në foto )
200 gr mortadelë ( lloj proshute )
gjysëm qepe,
200 ml pana kuzhine,
2 lugë gjelle me vaj ulliri,
50 gr djath i grirë
kripë,

Përgatitja

1
Përgatitet në të njëjtën kohë që ziejn makaronat, në një tenxhere me ujë e kripë vini makaronat që të zjejn, kurse në një tigan të madh hidhni vajin dhe qepën e grirë imët dhe vëreni në flakë mesatare të skuqet deri sa të bëhet e verdhë,
2
më pas shtoni mortadelën të prerë ne copa te vogla dhe lëreni të skuqet për 5 – 7 minuta bashkë me qepën, më pas shtoni panën dhe trazojeni mirë, hidhni edhe djathin e grirë, trazojeni dhe pasi të jenë zier makaronat hidhini edhe ato në tigan dhe me dy pirunj trazojini mirë për 2 – 3 minuta që të mari shijen e mortadelës pastaj mund ti hiqni dhe janë gati për tu ngrënë.

Leonora Pane ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 150 receta gatimi si edhe plot foto me ide të bukura për dekorime pjatash për ditë të veçanta, të gjitha me foto origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjithë recetat e gatimit dhe idetë e bukura nga Leonora Pane.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: