Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
petulla

Petulla ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )

Petulla. Receta e gatimit për petulla është dërguar nga Silvana Belishaku 2 mars 2016. Foto © Silvana Belishaku

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim petulla duke ndjekur udhëzimet në vijim

8039 shikime

petulla

Përbërësit

500 gr miell,

300 ml qumësht të vakët,

1 vezë,

pak kripë,

pak fare sheqer,

1/2 pako pluhur fryrës ose 1 lugë kafeje me sodë,

50 gr gjalp të shkrirë

Përgatitja

1

Hedhim miellin në një enë, më pas hedhim kripën, sheqerin, pluhurin fryrës, vezën dhe qumështin e vakët, i përziejmë mirë me tel kuzhine sa të bëhet një brumë as shumë i trashë as shumë i hollë,

2

e lemë të pushojë 20 minuta më pas i skuqim në vaj të nxehtë me ndihmën e një luge u bëjmë format sipas dëshirës. I shoqërojmë me mjalt, reçel ose edhe djathë apo gjalp sipas gustove qe ju pëlqen

Silvana Belishaku ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Silvana Belishaku.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: