Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Petulla ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )
Petulla. Receta e gatimit për petulla është dërguar nga Silvana Belishaku 2 mars 2016. Foto © Silvana Belishaku
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim petulla duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
500 gr miell,
300 ml qumësht të vakët,
1 vezë,
pak kripë,
pak fare sheqer,
1/2 pako pluhur fryrës ose 1 lugë kafeje me sodë,
50 gr gjalp të shkrirë
Përgatitja
1
Hedhim miellin në një enë, më pas hedhim kripën, sheqerin, pluhurin fryrës, vezën dhe qumështin e vakët, i përziejmë mirë me tel kuzhine sa të bëhet një brumë as shumë i trashë as shumë i hollë,
2
e lemë të pushojë 20 minuta më pas i skuqim në vaj të nxehtë me ndihmën e një luge u bëjmë format sipas dëshirës. I shoqërojmë me mjalt, reçel ose edhe djathë apo gjalp sipas gustove qe ju pëlqen