Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Kroasan me kremviçe ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Kroasan me kremviçe, një recetë perfekte për mëngjes, fëmijët i duan shumë. Receta gatimit është dërguar nga Ervina Saliu 11 gusht 2013. Foto © Ervina Saliu.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për korasanë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim korasanë me kremviçe duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
2 gota miell
1 filxhan kafeje me vaj
kripë
1 lugë kafeje me sodë
ujë sa të mari
Përgatitja
1
I vemë në një tas të gjithë përbërësit.
2
I hedhim ujin pak nga pak duke e punuar.
3
Brumi duhet të jetë shumë i butë. Kur të jetë gati e punojmë për 10 minuta. Më pas e lemë mënjanë të mbuluar për 30 minuta.
4
E marim dhe e ndajmë në dy pjesë dhe secilën pjesë e hapim në një petë jo shumë të hollë.
5
E presim në formë pice.
6
Për mbushjen duhen 6-7 kremviçe. Presim kremviçet në dy ose tre pjesë dhe i vemë mbi petë, e mbledhim në formë kroasanti dhe i skuqim ose i pjekim në furrë. Ju bëftë mirë