Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
hallve me portokall

Hallvë me arra dhe lëng portokalli ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Hallvë me arra dhe lëng portokalli. Receta e gatimit për hallvë me me arra dhe lëng portokalli është dërguar nga Ervina Saliu 3 maj 2013. Foto © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim hallvë me arra dhe lëng portokalli duke ndjekur udhëzimet në vijim

727 shikime
hallve me portokall

Përbërësit

2 filxhanë çaj miell misri i trashe ( për embëlsira )
1 filxhanë vaj ulliri
2 filxhanë sheqer
5 filxhanë ujë
1 filxhan arra,
2 portokaj
kanellë
lëkurën e një limoni.

Përgatitja

1
Hedhim në tenxhere sheqerin, ujin, një lugë kanellë, lëngun e dy portokajve dhe lëkurën e limonit, e i vejmë të ziejn, nga momenti qe marin valë i lejmë edhe 5 minuta. Në një tenxhere tjetër hedhim vajin, e lejmë të nxehet dhe shtojmë miellin e misrit pak nga pak duke e përzier derisa të mari një ngjyrë të kuqerremtë.
2
Kur të ketë marë ngjyrën, ulim temperaturën e sobës, hedhim arrat e prera në copa mesatare dhe shërbetin duke e përzier dhe e lejm deri sa të trashet. E hedhim nëpër forma, e mbulojmë dhe e fusim në figorifer për 2 orë. E shërbejmë me reçel portokalli, mandarine, ose çfar të deshironi. Ju bëftë mirë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: