Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Hallvë me arra dhe lëng portokalli ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Hallvë me arra dhe lëng portokalli. Receta e gatimit për hallvë me me arra dhe lëng portokalli është dërguar nga Ervina Saliu 3 maj 2013. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim hallvë me arra dhe lëng portokalli duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
2 filxhanë çaj miell misri i trashe ( për embëlsira )
1 filxhanë vaj ulliri
2 filxhanë sheqer
5 filxhanë ujë
1 filxhan arra,
2 portokaj
kanellë
lëkurën e një limoni.
Përgatitja
1
Hedhim në tenxhere sheqerin, ujin, një lugë kanellë, lëngun e dy portokajve dhe lëkurën e limonit, e i vejmë të ziejn, nga momenti qe marin valë i lejmë edhe 5 minuta. Në një tenxhere tjetër hedhim vajin, e lejmë të nxehet dhe shtojmë miellin e misrit pak nga pak duke e përzier derisa të mari një ngjyrë të kuqerremtë.
2
Kur të ketë marë ngjyrën, ulim temperaturën e sobës, hedhim arrat e prera në copa mesatare dhe shërbetin duke e përzier dhe e lejm deri sa të trashet. E hedhim nëpër forma, e mbulojmë dhe e fusim në figorifer për 2 orë. E shërbejmë me reçel portokalli, mandarine, ose çfar të deshironi. Ju bëftë mirë


























