Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Torta mimoza ( Receta gatimi nga Sona Feimi )
Torta mimoza. Receta gatimit është dërguar nga Sona Feimi 12 shkurt 2014. Foto © Sona Feimi
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Sona Feimi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim torta mimoza duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
Për pandispanjën:
5 vezë
5 vezë
25 gr niseshte
100 gr miell
125 gr sheqer
eseence vanilje
Për kremin:
½ lit qumësht
2 vezë
150 gr sheqer
60 gr miell
Vanilje
Për mbushje:
200 ml pana (krem qumështi)
1 kuti e vogël me reçel kajsie
Përgatitja
1
Rrahim sheqerin me të verdhat e vezëve, pastaj rrahim të bardhat duke e bërë një shkumë të qëndrueshme, i bashkojmë dy masat duke shtuar miellin, niseshtenë, esencën e vaniljes.
2
Sapo të jetë bërë një masë homogjene e hedhim në një tavë me përmasa 20-25 dhe e pjekim për 25 minuta.
3
Pasi është pjekur e heqim me ndihmën e unazës së tavës, na ndihmon që mos prishet forma.
4
E presim në 3 shtresa dhe shtresën e mesit e thërmojmë ose e presim në kubik.
5
Në zjarr bëjmë kremin e pastiçerisë duke përzier vezët, sheqerin, miellin dhe qumështin dhe e lemë të trashet derisa të dalin bulëzat e para, këtë e përziejmë me panën e rrahur.
6
Marim pjesën e parë të pandispanjës duke e zbutur me lëngun e kajsive dhe e lyejmë me masën e përgatitur dhe i hedhim disa copa kajsie brënda.
7
Vendosim sipër pjesën tjetër të pandispanjës duke e lyer të githën me masën e kremit.
8
Lart i hedhim copat e pandispanjës së thërmuar dhe e zbukurojmë me kajsi. Ju bëftë mirë.