Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Patëllxhanë turshi ( Receta gatimi nga Saimira )
Eshtë koha për përgatitjen e turshive. Patëllxhanë turshi është një nga gatimet tradicionale shqiptare ideale për të shoqëruar gatimet e thjeshta dimërore si një pjatë me fasule apo edhe për të shërbyer si meze shoqëruese në pjata të tjera. Kjo është një nga 10 + recetat e gatimit për turshi dhe gogozhare dërguar në KuzhinaIme.al.
Patëllxhanë turshi

Përbërësit
Për 10 patëllxhanë të vegjël kam përdorur këta përbërës:
4 karrota të prera në kubikë
Selino ( selino na duhet për të mbështjellë patëllxhanët, ndaj ju rekomandoj të merni me bishta të gjatë )
6 thelpinj hudhre
4 speca jeshil
2 speca të kuq
1/2 tufë majdanoz
1/2 tufë gjethe selino të grira
uthull 650 gr
Vaj 3 filxhanë kafeje.
Përgatitja
1
Unë kam përdorur patëllxhane të vegjël. Në një tenxhere 5 L hedhim 4 L ujë, dy lugë kripë të trashë, hedhim brenda bishtat e selinos, rreth 3 minuta i zjejm, i heqim mënjanë.
2
Marim patëllxhanët nga ana e bishtit me majën e thikës i bëjmë një formë kryqi deri në thellësi.
3
Me të njëjtin ujë vendosim patëllxhanët të mbuluar nga një pjatë që të mbulohen të gjithë në ujë.
4
Mbas 6 minuta zierje i heqim mënjanë të ftohen.
5
Në një enë kuzhine grijmë të gjithë perimet që shkruajta më lart ( përveç patëllxhanve dhe hudhrave ) ju hedhim dy lugë gripë të trashë.
6
Në vendin ku premë në patëllxhan vendosnim mbushjen sa të marë.
7
I lidhim, i shtrëngojmë sa mundemi me bishtat e zier për selino dhe i vendosim në vazo xhami, i renditim një nga një deri sa të mbushet kavanozi.
8
Më pas shtojmë uthullën, vajin dhe ujë sa të marë kavanozi ( uji të jetë i zier më parë e i ftohur ) shtojmë edhe hudhrat, një gjethe dafine, pak piper të zi. Për një javë janë gati
Receta e gatimit për patëllxhanë turshi është dërguar nga Saimira 1 shtator 2013. Foto © tastefull.gr
Thank you for using my image for eggplant toursi.
I would appreciate your credit to https://www.tastefull.gr/
Could you kindly add the credit link on the post?
Done! Thank You. “Receta e gatimit për patëllxhanë turshi është dërguar nga Saimira 1 shtator 2013. Foto © tastefull.gr”