Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Embëlsira të mbushura me reçel ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Përbërësit
Pasta sfoglia
reçel,
Përgatitja
1
Merni sfoglen dhe prejeni në formë të rrumbullakët me një gotë uji ose me formë biskotash, në mes të çdo rrumbullake të prerë hidhni gjysëm luge kafe me reçel sipas dëshirës,
2
pastaj mblidhini anët duke formuar një lule me 5 cepa dhe të 5 cepat preni me gërshërë nga një rrip dhe kthejeni nga brenda që të formohet lulja sipër e kështu me rradhë të gjitha dhe vëreni në një tepsi me letër furre, futini të piqen në furrë në 200° për 15 minuta.
Receta e gatimit për embëlsira të mbushura me reçel është dërguar nga Leonora Pane 20 mars 2014. Foto © Leonora Pane.


























