Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
embelsira per karnavale

Castagnole di carnevale ( ëmbëlsira për karnavale ) ( Receta gatimi nga Leonora Pane )

Castagnole di carnevale ( ëmbëlsira për karnavale ). Receta e gatimit për embëlsira për karnavale është dërguar nga Leonora Pane 23 janar 2015. Foto © Leonora Pane

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu 

Mësoni si të përgatisim embëlsira për karnavale duke ndjekur udhëzimet në vijim

415 shikime

embelsira per karnavale

Përbërësit

500 gr miell,

2 vezë,

120 gr sheqer,

60 gr margarinë,

15 gr maja për ëmbelsira,

1 gotë rum (pije për ëmbelsira),

1 gotë verë të bardhë,

lëkuren e 1 portokalli,

sheqer pluhur për t’i hedhur sipër, pak kripë dhe vaj per ti skuqur.

Përgatitja

1

Në një tas hidhni miellin, majanë, kripën dhe trazojeni mirë, pastaj në mes të miellit formoni një si “pus” e hidhni vezët, margarinën e shkrirë, sheqerin, pijen për ëmbelsira, lëkuren e portokallit dhe filloni të zini brumin,

2

duke punuar brumin duke shtuar verën e bardhë sa të jetë e mjaftushme deri sa brumi të mblidhet mirë, pastaj merni brumin dhe duke e punuar me duar mbi tavolinë formoni disa rripa të gjatë e me një thikë prejini në copa të vogla 1 cm,

3

më pas filloni t’i skuqni në vaj të bollshëm e të nxehur më parë, pataj hidhini në një pjatancë dhe në fund hidhni sheqerin pluhur. Ju bëftë mirë

Leonora Pane ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 150 receta gatimi si edhe plot foto me ide të bukura për dekorime pjatash për ditë të veçanta, të gjitha me foto origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjithë recetat e gatimit dhe idetë e bukura nga Leonora Pane.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: