Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Castagnole di carnevale ( ëmbëlsira për karnavale ) ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Castagnole di carnevale ( ëmbëlsira për karnavale ). Receta e gatimit për embëlsira për karnavale është dërguar nga Leonora Pane 23 janar 2015. Foto © Leonora Pane
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim embëlsira për karnavale duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr miell,
2 vezë,
120 gr sheqer,
60 gr margarinë,
15 gr maja për ëmbelsira,
1 gotë rum (pije për ëmbelsira),
1 gotë verë të bardhë,
lëkuren e 1 portokalli,
sheqer pluhur për t’i hedhur sipër, pak kripë dhe vaj per ti skuqur.
Përgatitja
1
Në një tas hidhni miellin, majanë, kripën dhe trazojeni mirë, pastaj në mes të miellit formoni një si “pus” e hidhni vezët, margarinën e shkrirë, sheqerin, pijen për ëmbelsira, lëkuren e portokallit dhe filloni të zini brumin,
2
duke punuar brumin duke shtuar verën e bardhë sa të jetë e mjaftushme deri sa brumi të mblidhet mirë, pastaj merni brumin dhe duke e punuar me duar mbi tavolinë formoni disa rripa të gjatë e me një thikë prejini në copa të vogla 1 cm,
3
më pas filloni t’i skuqni në vaj të bollshëm e të nxehur më parë, pataj hidhini në një pjatancë dhe në fund hidhni sheqerin pluhur. Ju bëftë mirë