Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek me mish te grire

Byrek me mish të grirë ( Receta gatimi nga Brikena Metaj )

Byrek me mish të grirë. Receta e gatimit për byrek me mish të grirë është dërguar nga Brikena Metaj 22 tetor 2014. Fotot © Brikena Metaj

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek me mish të grirë duke ndjekur udhëzimet në vijim

byrek me mish te grire

3200 shikime

byrek me mish te grire

Përbërësit

250 g mish i grirë

1 kg qepë

500 g domate

50 g kaçkavall

Proshutë

Për petët

500 g miell

Kripë

Ujë i vakët

Përgatitja

1

Hapim petët duke e ndarë fillimisht brumin e përgatitur në tre pjesë të cilat i ndajmë në 5 pjesë të tjera më të vogla.

2

Topat e vegjël të brumit i lyejmë me niseshte. Topin e parë e shtyp lehtë me dorë, mbi të hedhim një pikë vaj ulliri dhe vendosim mbi të topin e dytë të shtypur lehtë.

3

Veprojmë kwshtu për të 5 topat e parë. I hapim me petës derisa të bëhet një petë e vetme në madhwsinw e dëshiruar. Hapim në këtë mënyrë tre peta.

4

Shtrojmë në tepsi petën e parë dhe mbi të hedhim mbushjen me mish të grirë, qepë e domate të përgatitur më parë: Në një tenxhere hedhim qepën e grirë me mishin, kripë e dy gjethe dafinë.

5

Mbulojmë me kapak, e trazojmë herë pas here sa të thithë lëngun e vet. Hedhim pak vaj, kaurdisim edhe pak, largojmë dafinën, shtojmë domaten. I lëmë të marrin valë bashkë. Në përfundim shtojmë proshutën e grirë, piper të zi dhe shafran indie.

6

Hedhim pak mbushje mbi petën e parë, mbulojmë më petën e dytë. Hedhim sërish mbushje me mish të grirë dhe mbulojmë me kaçkavall. Vendosim petën e tretë dhe sperkatim me vaj ulliri. Pjekim në 180 gradë.

Kategoritë

Brikena Metaj ka dërguar në KuzhinaIme.al 43 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: