Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Byrek me lakra të egra ( Receta gatimi nga Dallandyshe Siqeca )
Byrek me lakra të egra. Receta gatimit është dërguar nga Dallandyshe Siqeca 15 prill 2014. Foto © Dallandyshe Siqeca
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Dallandyshe Siqeca klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim byrek me lakra të egra duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr miell,
ujë të vakët sa të jetë mjaftueshëm,
2 lugë gjelle me vaj,
pak kripë,
Për mbushjen:
700 gr lakra të egra,
4 qepë të njoma,
200 gr djath i bardhë,
2 vezë,
1 gotë qumësht,
4 lugë vaj ulliri,
piper, rigon, koper
Përgatitja
1
Më parë pastrojmë lakrat, i grijmë, i vrasim pak me duar, bashkojmë me to qepët e grira, erzat, djathin e grirë.
2
Ndërkohë bejmë brumin, e lemë të pushojë, më pas hapim petët, vemë gjysmat e petave, duke i spërkatur me vaj, hedhim gjellën, vemë petët e mbetura, e presim sipas dëshirës dhe e pjekim për 30 minuta. Ju bëftë mirë