Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Bugace e ëmbël ( Receta gatimi nga Saimira )
Bugace e ëmbël. Receta e gatimit për bugace të embël është dërguar nga Saimira 27 mars 2014. Foto © Saimira
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për kek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim bugace të embël duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
400 gr miell
9 gr maja buke
2 lugë sheqer
1 lugë me gjalp
3 gota me qumësht të vakur
Për mbushjen:
150 gr çokokrem
Përgatitja
1
Sitim miellin, hapim një hapsirë në mes shtojmë gjalpin, sheqerin, majanë dhe qumështin pak nga pak sa të marë brumi.
2
Punojmë brumin mirë e mirë deri sa të mos na ngjitet në duar.
3
E lemë brumin rreth 1 orë të dyfishohet, më pas e ndajmë në dy pjesë të barabarta.
4
Hapim njërën pjesë në një petë jo shumë të madhe, e vendosim në tepsi, shtrojmë çokokremin, hapim edhe petën e dytë, e shtrojmë nga sipër.
5
Me thike e presim në kryq, e presim dhe në trekëndëshat e kryqit dhe njëherë dhe më pas marim dy anët e prera dhe i përdhredhim që të na dalë si yll.
6
E lemë akoma 15 minuta të fryhet dhe e pjekim në 170 gradë C deri sa të piqet. Nese doni brenda në mbushje mund të shtoni edhe arra.