Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Biskota me susam ( Receta gatimi nga Brikena Metaj )
Biskota me susam. Receta e gatimit për biskota me susam është dërguar nga Brikena Metaj 30 mars 2014. Foto © Brikena Metaj
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për biskota klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim biskota me susam duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr miell 00
165 gr gjalpë
165 gr sheqer
Gjysmë luge marmalatë(unë përdora manderinë)
Gjysmë vezë (rrahim një vezë dhe e ndajmë)
80 ml ujë
1 bustinë vanilje
1 lugë kafe sodë
2,5 gr kripë
200 gr fara susami
Përgatitja
1
Përziejmë mirë miellin më gjalpin, shtojmë sheqerin, vanilje, kripë, vezë, marmalatën dhe ujin ku kemi tretur sodën. Përziejmë mirë dhe brumin e përftuar e vëmë në frigorifer për një orë në një enë të mbyllur.
Presim brumin në fije me madhësinë e gishtit të vogël, pasi në furrë dyfishohet vëllimi.
Presim brumin në fije me madhësinë e gishtit të vogël, pasi në furrë dyfishohet vëllimi.
2
Në një enë hedhim farat e susamit, e lagim me dy – tre lugë ujë. Rrotullojmë në susam biskotat dhe I vendosim në tepsi larg njëra – tjetrës.
Pjekim në 180 gradë për 20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Pasi ftohen mund të shijohen në çdo moment të ditës.
Pjekim në 180 gradë për 20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Pasi ftohen mund të shijohen në çdo moment të ditës.