Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Tramezzini me patate dhe spek ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Tramezzini me patate dhe spek. Receta e gatimit për tramezzini me patate dhe spek është dërguar nga Leonora Pane 1 tetor 2014. Foto © Leonora Pane.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim tramezzini me patate dhe spek duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
4 patate të mëdha,
100 gr spek,
50 gr djathë të grirë,
bukë të grirë,
piper të zi,
majdanoz,
vaj dhe kripë.
Përgatitja
1
Në një tenxhere me ujë dhe kripë veni të ziejnë patatet, kur të jenë gjysëm të ziera hiqini, qërojani lëkuren dhe i griini në rende,
2
pastaj hidhni spek të prerë shumë imët ose te fruluar, shtoni djathin e grirë, bukën e grirë, piperin, majdanozin, pak kripë dhe përziejini mirë të gjitha,
3
pastaj ndajeni në pjesë të barabarta dhe jepini formën e një trekëndëshi,
4
vendosini në një tepsi me letër furre, hidhini pak vaj ulliri sipër dhe futini të piqen në 180° për 30 minuta. Ju bëftë mirë