Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Tortë me mollë dhe copa çokollate ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )
Tortë me mollë dhe copa çokollate. Receta e gatimit për tortë me mollë dhe copa çokollate është dërguar nga Silvana Belishaku 16 gusht 2013. Foto © Silvana Belishaku.
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim tortë me mollë dhe copa çokollate duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
200 gr miell
100 gr fekola patate (ose niseshte )
150 gr sheqer
120 gr gjalp
150 gr qumësht
50 gr çokollatë të grirë
3 kokrra vezë
lëkurë limoni
2 mollë të plota
1 pako pluhur fryrës (livieto)
1 pako vanilje
pak kripë
Përgatitja
1
Ndajmë të bardhat e vezës, i rrahim sa të bëhen shkumë, hedhim 50 gr sheqer, i rrahim me të bardhat e vezës, më pas rrahim të verdhat me sheqerin e mbetur,
2
shtojmë qumështin, bashkojmë të bardhat e vezës me pjesën tjetër dhe me kujdes i hedhim miellin, niseshten, vaniljen dhe pluhurin fryrës i trazojmë ngadalë qe të mos bie volumi, shtojmë lëkurën e limonit dhe çokollatën e grirë.
3
Hedhim masën në tepsi të shtruar me letër kuzhine dhe në fund qërojmë mollët dhe i grijmë në feta të holla, i vendosim sipër, i hedhim sheqer për skuqjen e mollëve, e fusim të piqet në furrë të parangrohur 180° për 35 minuta. Shpresoj t’ju pëlqejë. Ju bëftë mirë