Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Merluc në tavë - Suela Katanja - KuzhinaIme.al

Merluc në tavë ( Receta gatimi nga Suela Katanja )

Merluc në tavë, një gatim tradicional. Receta është dërguar nga Suela Katanja 21 dhjetor 2012. Foto © Suela Katanja.

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Suela Katanja klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për peshk klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim merluc në tavë duke ndjekur udhëzimet në vijim

946 shikime
Merluc në tavë - Suela Katanja - KuzhinaIme.al

Përbërësit

qepë
hudhra
uthull
majdanoz
gjeth larit
krypë
salcë
ndonjë aromë që ju pëlqen juve si për shembull spec djegës të grirë
pak miell (një ose dy lugë gjelle)

Përgatitja

1
Vihen qepët në kusi dhe skuqen me salcë në fund shtojmë edhe ereza.
2
Vihet peshku në tepsi, perhap hudhrat nëpër tepsi, i hedhim uthullën, qepët e përgaditura, gjethin e larit, dy tre nëpër tepsi dhe hedhim ujë derisa mbulohet peshku për tu zier dhe pjekur,
3
në lëng merr pak në një gote i hedh dhe millin, e perzien mirë dhe e përhap nëpër tepsi sepse ndihmon që të trashet lëngu, dhe kështu tava e peshkut pas pjekes në 200-250 gradë është gati

Suela Katanja ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 10 receta gatimi. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Suela Katanja.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: