Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Merluc në tavë ( Receta gatimi nga Suela Katanja )
Merluc në tavë, një gatim tradicional. Receta është dërguar nga Suela Katanja 21 dhjetor 2012. Foto © Suela Katanja.
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Suela Katanja klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për peshk klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim merluc në tavë duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
qepë
hudhra
uthull
majdanoz
gjeth larit
krypë
salcë
ndonjë aromë që ju pëlqen juve si për shembull spec djegës të grirë
pak miell (një ose dy lugë gjelle)
Përgatitja
1
Vihen qepët në kusi dhe skuqen me salcë në fund shtojmë edhe ereza.
2
Vihet peshku në tepsi, perhap hudhrat nëpër tepsi, i hedhim uthullën, qepët e përgaditura, gjethin e larit, dy tre nëpër tepsi dhe hedhim ujë derisa mbulohet peshku për tu zier dhe pjekur,
3
në lëng merr pak në një gote i hedh dhe millin, e perzien mirë dhe e përhap nëpër tepsi sepse ndihmon që të trashet lëngu, dhe kështu tava e peshkut pas pjekes në 200-250 gradë është gati