Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Revani me kos ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )
Revani me kos. Receta e gatimit për revani me kos është dërguar nga Silvana Belishaku 4 tetor 2013. Foto © Silvana Belishaku.
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për revani klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim revani me kos duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
3 kokrra vezë,
3 gota miell,
2 sheqer,
1 vanilje,
1 fryrës ëmbëlsirash,
lëkurë limoni,
100 gr gjalp,
100 gr vaj,
1 gotë kos.
Për sherbetin:
3 gota sheqer,
2 gota ujë,
lëkurë limoni për aromë,
karajfil.
Përgatitja
1
Rrahim të gjithë përbërësit me mikser, e hedhim masën në tepsi, e fusim të piqet në furrë 180 gradë për 40 minuta, ndërkohë bëjmë gati shërbetin, hedhim sheqerin ujin lëkurën e limonit, karajfil.
2
Në momentin që fillon të ziej, e lemë 5 minuta, hedhim 1 lugë lëng limoni, e lemë të ftohet pak dhe ja hedhim revanisë.
3
Kujdes revanija duhet të jetë e ftohtë, shërbeti i ngrohtë. Ju bëftë mirë