Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pulë me patate në tavë balte ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Pulë me patate në tavë balte. Receta e gatimit për pulë me patate në tavë balte është dërguar nga Bukurie Nexhipi 17 tetor 2015. Fotot © Bukurie Nexhipi
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mish pule klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pulë me patate në tavë balte duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 pulë
3-4 patate
1 karrotë
1 qepë
6-7 domate qershi
5 kokrra ullinj
1 lugë gjelle mustardë (Senf)
1 lugë gjelle piper të kuq
lëngun e 1 limoni
100 ml vaj ulliri
kripë, piper, rigon
3 thelpi hudhër
100 ml verë të bardhë për kuzhinë
Përgatitja
1
Pulën e lajmë, e thajmë me letër kuzhine. Në një vazo me kapak hedhim 50 ml vaj ulliri, piper të kuq, të zi, kripë, mustardë, dhe lëngun e limonit, i përziejm, bëhet një masë kremi dhe marinojmë pulën mirë nga të gjitha anët dhe brenda, e lemë për 30 minuta.
2
Ndërkohë oresim perimet në copa të mëdha dhe ju hedhim kripë, piper, pak rigon dhe vaj, i përziejm dhe këto mirë dhe i vendosim në tavë, sipër vendosim pulën, e mbyllim tavën me kapak dhe e vendosim në 220 gradë C në sobë të para nxehur.
3
E lemë për 1 orë e 30 minuta e heqim kapakun, hedhim verën dhe e lemë edhe për 20 minuta por e çojmë temperaturën e sobës në 150 gradë C sa të mari skuqje pula.