Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Petulla me lëng portokalli ( Receta gatimi nga Ela Rexhmati )
Petulla me lëng portokalli. Receta gatimit është dërguar nga Ela Rexhmati 30 dhjetor 2013. Foto © Ela Rexhmati
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Ela Rexhmati klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si te pergatisim petulla me lëng portokalli duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr miell,
8 gr maja,
1/2 gotë uji me lëng portokalli,
1 lugë kafeje me kripë,
ujë sa të kemi një brumë të butë dhe vaj për skuqje.
Përgatitja
1
Në një tas hedhim miellin, kripën, i përzijmë, më pas shtojmë majanë që e kemi shkrirë në ujë, lëngun e portokallt dhe ujë,
2
i përzijmë të gjitha mirë e mirë, e lemë brumin 45 minuta të fryhet, më pas i japim format që duam petullave dhe i skuqim në vaj të nxehtë. Sipër i hedhim mjaltë. Ju bëftë mirë


























