Shpërndaje	
	
		
		Hapje e plotë 	
	
		
		print	
			
	
	
	
		
		
							
				Vlerëso 					
	
 
	Patate në furrë ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Patate në furrë. Receta e gatimit për patate në furrë është dërguar nga Ervina Saliu 1 korrik 2015. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me patate klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim patate në furrë duke ndjekur udhëzimet në vijim
 
			Përbërësit
								500 gr patate
							
						                                                        
								1 limon
							
						                                                        
								1 portokall
							
						                                                        
								100 ml vaj ulliri
							
						                                                        
								lëng pule ose ujë
							
						                                                        
								kripë ,rigon.							
											Përgatitja
								1
								
													
									Qërojmë patatet dhe i presim në katërsh nëse janë të medha ose në dysh. I hedhim në tepsi, shtojmë lëngun e limonit, të portokallit, kripën, rigonin vajin dhe i përziejmë mirë. Më pas i shtojmë 1 gotë lëng mishi që i hodha unë ose ujë ( mund të përdorni dhe galina blanka ( koncentrat pule që përdoret për supa ) por mua personalisht nuk më pëlqen sepse nuk më duket e shëndetshme ), e mbulojmë me letër alumini dhe i pjekim për 1 orë në 200 gradë. 																	
							
								2
								
											
									I heqim letrën dhe i pjekim 10 minuta akoma, të marin pak ngjyrë, jo shumë se mos thahen më pas																	
							

























