Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
makarona me pana dhe kerpudha

Makarona ( Tagliatele ) me pana dhe kërpudha ( Receta gatimi nga Daniela Pepa )

Makarona ( Tagliatele ) me pana dhe kërpudha. Receta gatimit është dërguar nga Daniela Pepa 20 shkurt 2013. Foto © Daniela Pepa

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Daniela Pepa klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për makarona klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim makarona ( Tagliatele ) me pana dhe kërpudha duke ndjekur udhëzimet në vijim

3765 shikime

makarona me pana dhe kerpudha

Përbërësit

500 gr tagliatele ( unë i kam blerë të gatshme në supermarket )

500 gr kërpudha

200 gr pana( krem galaktos quhet këtu në greqi )

djath kaçkavall i grirë

vaj ulliri, kripë

Përgatitja

1

Në një tenxhere ziejm tagliatelet për 10-15 minuta, i shikoni, i provoni nëse janë zier, ndërkohë që ato ziejn në një tigan tjetër, hedhim vaj ulliri dhe këprudhat qe i kemi prerë feta feta, i kaurdisim derisa kërpudhat të marrin një ngjyrë të errët dhe më pas hedhim panën, i përziejm së bashku për 5 minuta, duhet të rrimë aty mbi kokë, hedhim kripën dhe është gati.

2

Ndërkohë që taglatietet janë zier, i kullojmë dhe në tenxhere hedhim pak gjalp, hedhim makaronat brenda, në një pajtë hedhim taglatielet dhe masën që përgatitëm dhe sipër hedhim edhe djathin kaçkavall nëse dëshironi. E shoqëroni me një gotë verë të bardhë ose të kuqe dhe ju bëftë mirë.

Daniela Pepa ka dërguar në KuzhinaIme.al 25 receta gatimi, kryesisht me fotot origjinale të gatimeve të saj, por edhe disa me foto të huazuara. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Daniela Pepa.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: