Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
gjuhe vici

Gjuhë viçi me salcë jeshile ( Receta gatimi nga Lulzime Gjyzeli )

Gjuhë viçi me salcë jeshile. Receta e gatimit për gjuhë viçi me salcë jeshile është dërguar nga Lulzime Gjyzeli 9 mars 2016. Foto © Lulzime Gjyzeli

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me mish viçi klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim gjuhë viçi me salcë jeshile duke ndjekur udhëzimet në vijim

1791 shikime

gjuhe vici

Përbërësit

një gjuhë viçi

1 qepë

karafil

2 karrota

1 degë selino

2 gjethe dafine

Për salcën:

një fetë bukë

uthull molle

një tufë majdanoz,

një thelb hudhër,

achiuge nën vaj

Përgatitja

1

Marim një gjuhë viçi, pasi e kemi shplarë mirë e fusim për ta zier në një tenxhere, e mbulojmë me ujë të ftohtë, shtojmë 1 qepë në të cilën kemi ngulur disa thumba karafili (kjo do I japi aromë fantastike si gjuhës ashtu edhe lëngut), 2 karrota, 1 degë selino, 2 gjethe dafine.

2

Ndezim zjarrin dhe kur fillon të ziej valët e para krijojnë pak shkumë të cilën e heqim me lugë, shtojmë supë pule dhe e ziejmë me zjarr të ulët gjer sa mishi të ziej, zakonisht do 1 orë e 30 minuta por nqs mishi është lope do edhe më shumë. Pasi ka zier e lemë të ftohet me lëngun e vet, lëngu I gjuhës është shumë I mirë dhe e përdorim për të gatuar supë ose pilaf.

3

Përgatisim salcën: Marim një fetë bukë dhe espërkatim me uthull molle (është më e lehtë se uthulla e zakonshme e verës), e lejmë pak dhe e shtrydhim mirë. Hedhim bukën në mixer, një tufë majdanoz, një thelb hudhër, achiuge nën vaj (achiuget janë tip sardelesh të regjura në kripë) dhe një filxhan vaj. Endezim dhe e lejmë sa të na krijohet salca. Kjo salcë bëhet akoma më e mirë nëse e përgatitimm një ditë më parë. (Mos u shqetësoni nëse ju duket shumë vaji, pasi në çdo fetë mishi hidhet vetëm një majë luge salcë). Marim gjuhën, i heqim lëkurën (kjo hiqet kollaj) dhe epresim në feta. Mishi I gjuhës pasi e kemi lënë të ftohet në lëng do jetë shumë I butë dhe me aromë të mrekullueshme. Vendoset në pjatancë shoqëruar me salcën jeshile.

Lulzime Gjyzeli ka dërguar në KuzhinaIme.al 44 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjitha recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: