Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Kek me portokall ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Kek me portokall. Receta e gatimit për kek me portokall është dërguar nga Ervina Saliu 13 maj 2014. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për kek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim kek me portokall duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
2 vezë
1 gotë sheqer
gjysëm gote vaj ulliri
1 gotë lëng portokalli
2 lugë pluhur pjekës (baking powder, peciv, lievito)
500 gr miell që fryhet vetë
lëkuren e një portokalli
Përgatitja
1
Hedhim në një tas, vezët, sheqerin, lëngun e portokallit, vajin, lëkurën e portokallit, i përziejm pak,
2
më pas shtojmë miellin që e kemi përzier me pluhurin pjekës, e rrahim sa të bëhet një masë homohjene më pas e hedhim në formë të lyer me yndyrë dhe të spërkatur me miell.
3
E pjekim në 170 gradë për 30 -35 minuta