Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Kap keik ( Receta gatimi nga Saimira )
Kap keik. Receta e gatimit për kap keik është dërguar nga Saimira 7 qershor 2014. Foto © Saimira
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për kek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim kap keik duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
3 vezë
150 ml vaj lule dielli
100 gr miell arre kokosi
200 gr miell që fryhet vetë ( ka baking powder brenda )
1 portokkall lëkurën dhe lëngun e tij
thërrimza çolollate
150 gr sheqer
Përgatitja
1
Rahim vajin me sheqerin deri sa të tretet sheqeri, shtojmë vezët një nga një duke i rrahur.
2
Shtojmë miellin e arrë kokosit duke e trazuar, më pas miellin e zakonshëm, grijmë imët lëkurën e portokkallit, e hedhim brenda, shtrydhim edhe lëngun, vazhdojmë rrahim edhe pak, më pas shtojmë grimcat e çokollatës dhe jemi gati ta ndajmë në 13 forma të vogla. Pjekja në 170 gradë C për 20 minuta.


























