Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Fërgesë me mëlçi pule ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Fërgesë me mëlçi pule. Receta e gatimit për fërgesë me mëlçi pule është dërguar nga Leonora Pane 20 korrik 2014. Foto © Leonora Pane
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për fërgesë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim fërfesë me mëlçi pule duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
600 gr mëlçi pule,
1 qepë,
250 gr gjizë,
3 thelpinj hurdhër,
3 domate (ose 3 lugë salcë domate),
Përgatitja
1
Hidhni në nje tigan vajin dhe qepën e grirë imët dhe lëreni të skuqet, pastaj shtoni mëlçitë të prera në copa të vogla, kur të kenë tharë ujin që lëshojnë mëlçitë hidhni hurdhërën të grirë imët,
2
më pas shtoni domatet të grira imët ose në rende, kur të thahet lëngu i domateve shtoni kripën, gjizën, piperin e zi dhe trazojeni 2-3 herë,
3
më pas shtoni gotën me ujë dhe lëreni të ziejë deri sa të shterojë uji që shtuat ose hidheni në një tavë balte si në foto dhe futeni në furrë 200° për 30 minuta. Ju bëftë mirë
KategoritëGatime tradicionaleKuzhina ShqiptareLeonora PaneMish puleReceta gatimi drekëReceta gatimi mbrëmje
Leonora Pane