Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Tavë balte ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Tavë balte. Receta e gatimit për tavë balte është dërguar nga Leonora Pane 14 shkurt 2014. Foto © Leonora Pane
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi në tavë balte klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim tavë balte duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr mish viçi,
1 kg qepë,
4 thelpinj hurdhra,
1 spec të kuq,
1 domate,
4 lugë gjelle me vaj ulliri,
kripë,
2 lugë gjelle me uthull,
2 gjethe dafine,
Përgatitja
1
Në një tenxhere hidhni vajin dhe qepën e grirë imët dhe vëreni të skuqet duke e trazuar vazhdimisht deri sa të mari ngjyrë të verdhe, pastaj shtoni specin në copa të vogla dhe lëreni të skuqet pak me qepën më pas hidhni mishin të prerë në copa,
2
kur të jetë tharë lëngu që nxjerr mishi shtoni uthullën dhe lëreni deri sa të avullojë, pastaj shtoni domaten të grirë në rende dhe trazojeni deri sa domatja të fillojë të skuqet, shtoni gjizën, hurdhrat të grira imët, kripën dhe gjethet e dafinës trazojini mirë të gjitha dhe shtoni një gotë ujë dhe lëreni të zjej për 10 minuta pastaj mbushni tasat e baltës dhe e futini në furrë në 200° për 20 – 25 minuta.