Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Krem perimesh ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Krem perimesh. Receta e gatimit për krem perimesh është dërguar nga Leonora Pane 28 shkurt 2015. Foto © Leonora Pane
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për supë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim krem perimesh duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
400 gr kungull të verdhë,
1 qepë,
2 karrota,
200 gr sedano,
vaj ulliri,
djath të grirë dhe bukë
Përgatitja
1
Në një tenxhere hidhni të gjitha perimet të prera në copa mesatare, hidhini ujë deri sa të mbulohen perimet, kripë dhe vërini të zjejnë,
2
kur perimet të jenë zier frulojini deri sa të bëhen si krem, pastaj hidheni nëpër pjata, në një tigan me pak vaj ulliri hidhni bukën e prerë në katrore të vogla si në foto dhe kthejini herë pas here deri sa të skuqen,
3
më pas hidhini nëpër pjata sipër kremit, hidhni në çdo pjatë vaj ulliri dhe djath të grire dhe serviret e ngrohtë. Ju bëftë mirë