Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Poleneta me salçiçe dhe kërpudha ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Përbërësit
Polenta ( miell misri )
salçiçe
kërpurdha ( porcini )
majdanoz
hurdha
vaj ulliri
( sasia varet nga personat )
Përgatitja
1
Në një tenxhere hidhni ujë kripë dhe dy lugë supe me vaj ulliri dhe vëreni në zjarr, kur të nxehet uji filloni të hidhni miellin e misrit nga pak deri sa të trashet duke e trazuar vazhdimisht me një lugë druri për 10 minuta,
2
pastaj hidheni në një enë katrore dhe lëreni të ftohet, më pas merni një tigan me tre lugë vaj ulliri dhe hidhni salçiçen dhe lëreni deri sa të thajë ujin që nxjerr, pastaj shtoni kërpurdhat të prera në copa të vogla, hidhini hurdhat të grira imët. pak kripë,
3
majdanozin të grirë imët, shtoni gjysëm gote me ujë dhe lëreni të zjej ngadalë me flakë të ulët, kur të thajë ujin hiqeni, merni polenten (miellin e misrit) që keni lenë të ftohet dhe prejeni në forma si në foto ose si t’ju pëlqejë dhe skuqeni në vaj të bollshëm, më pas hidhini nga një lugë me salçiçen dhe kërpurdhat sipër, dhe janë gati për tu ngrënë
Receta e gatimit për poleneta me salçiçe është dërguar nga Leonora Pane 5 nëntor 2013. Foto © Leonora Pane


























