Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
petulla kollozheku

Petulla kollozheku ( Receta gatimi nga Erjona Balla )

Petulla kollozheku. Receta gatimit për petulla kollozheku është dërguar nga Erjona Balla 5 tetor 2013. Foto © Erjona Balla

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim petulla kollozheku duke ndjekur udhëzimet në vijim

4859 shikime
petulla kollozheku

Përbërësit

Për 12 petulla duhen:
1 kg qumësht
3 ose 4 gota uji me miell
200 gr djath të bardhë
2 vezë
1 kokër hudhër
1 lugë çaji me kripë
1 lugë gjelle me rigon
1 lugë çaji me piper të zi

Përgatitja

1
Në një tas plastik i bashkojmë të gjitha përbërjet, hudhrat i grijmë dhe i shtojmë tek tasi. Vemë në zjarr tiganin e nxehim dhe me ndihmën e një furce kuzhine e lyejmë me pak vaj.
2
Pasi është nxehur edhe vaji hedhim përbërjen në tigan me ndihmën e një garuzhdeje dhe e hapim shpejt në gjithë tiganin dhe i pjekim në të 2-ja anët.
3
Pasi i kemi bërë të gjitha petët i shtrojmë në tepsi, shtrojmë një petë hedhim djath të thërmuar dhe kështu vazhdojmë deri në petën e fundit dhe e presim si në foto.
4
Në një tigan të vogël hedhim 1 filxhan vaj dhe 5 thelpi hudhra të grira, pasi janë zverdhur hudhrat (jo të digjen) i shtojmë një gjysëm gote me ujë, pak kripë dhe pasi ka marë valë e hedhim sipër petave dhe e pjekim për 30 minuta në furrë në 200 gradë.

Erjona Balla ka dërguar në KuzhinaIme.al rreth 100 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Erjona Balla

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: