Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
cc

Patëllxhan me patate në furrë ( Receta gatimi nga Edvina Gjeci )

Patëllxhan me patate në furrë. Receta e gatimit për patëllxhan me patate në furrë është dërguar nga Edvina Gjeçi 19 janar 2016. Fotot © Edvina Gjeçi

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Edvina Gjeçi klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me me patëllxhanë klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim patëllxhan me patate në furrë duke ndjekur udhëzimet në vijim

163 shikime
cc

Përbërësit

5-6 patate
2 patëllxhana
“Provola dolce” në feta ( lloj djathi )
300 gr salcë domatesh
parmixhano
4 karrota
1/2 qepë
selino
kripë
piper
rigon

Përgatitja

1
Ndajmë patëllxhanat në feta, i skuqim në zgarë ose në ftere duke lyer me një penel tiganin me vaj ulliri. Në një ftere përgatisim salcën me karrotat, selino qepë, duke i skuqur sëbashku, i hedhim salcën, kripë, rigon, piper, i lejmë të aromatizohen për 2-3 minuta në zjarr, më pas i shtojmë pak ujë dhe e lejmë të ziej salca.
2
Në një tenxhere vejmë patatet të ziejn me ujë të kripur. Kur të kemi të gjitha këto përbërësit gati fillojmë të kompozojmë këto. Tavë super e mirë. Marim tepsinë e pjekjes, e lyejm me pak nga salsa e përgatitur, i vendosim një shtresë me patëllxhan, një salcë, një me patate të grira ose në feta, si të dëshironi, djathin në feta ( unë kam përdorur “provola dolce” por mund të përdorni çdo lloj djathi që shkrihet.
3
Bëjmë shtresën e dytë duke filluar sërisht me patëllxhan, salcë, patate, këtë here i hedhim parmixhano ( lloj djathi ) të grirë dhe në fund “provola dolce”. I fusim në furrë me 180 gradë dhe ju bëftë sa më mirë.

Edvina Gjeçi ka dërguar në KuzhinaIme.al 19 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për më shumë receta gatimi nga Edvina Gjeçi.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: