Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
LaugenBrezel

LaugenBrezel ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )

LaugenBrezel. Receta e gatimit për LaugenBrezel është dërguar nga Bukurie Nexhipi 13 maj 2014. Foto © Bukurie Nexhipi

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim LaugenBrezel duke ndjekur udhëzimet në vijim

956 shikime

LaugenBrezel

Përbërësit

500 gr miell

350 ml qumësht (të vakët)

1/4 lugë gjelle sheqer

kripë

1 lugë gjelle me maja të thatë

1 dhe 1/2 litra ujë

2 lugë gjelle natron

bikarboinat i sodës ( Këtë mund ta gjeni
në supermarket te erzat, është pluhur i bardhë )

pak kripë të trashë

sipas dëshirës Susam

Përgatitja

1

Përgatisim brumin me miell, qumësht, sheqer, kripë, maja dhe e lemë 45 minuta. Pasi brumi është dyfishuar e marim dhe e presim në topza të vegjël dhe i japim formën e dëshiruar.

2

Ndërkohë në një enë hedhim 1 dhe 1/2 litra ujë me 2 lugë gjelle natron dhe në kohën që uji fillon të valojë hedhim brumim, pasi ju kemi dhënë formën. I ziejmë në ujë një e nga një për 30 sekonda.

3

I heqim me një lugë me bira dhe i vendosim në tavë me letër furre. Ju hedhim kripën dhe (susam) i pjekim për 25-30 minuta në furrë të paranxehur në 180 gradë C.

4

Origjina e LaugenBrezel vjen nga Bayern i Gjermanisë. Eshtë një recetë e shijshme dhe shumë e preferuar si nga të rriturit edhe fëmijët.

Bukurie Nexhipi ka dërguar në KuzhinaIme.al 69 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: