Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
kek

Kek me portokall dhe kakao ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Receta gatimit është dërguar nga Ervina Saliu 9 janar 2015. Fotot © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për kek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim kek me portokall dhe kakao duke ndjekur udhëzimet në vijim

4149 shikime
kek

Përbërësit

150 gr gjalp në temperaturë dhome
2 filxhana sheqer
4 vezë
1 filxhan lëng portokalli,
lëkurën e një portokalli
3 filxhana miell që i kemi hedhur dy lugë pluhur pjekës.

Përgatitja

1
Rrahim në mikser 150 gr gjalp në temperaturë dhome me 2 filxhana sheqer për 6 minuta më pas shtojmë 4 vezë dhe vazhdojmë rrahjen për pak minuta.
2
Më pas shtojmë 1 filxhan lëng portokalli, lëkurën e një portokalli dhe në fund shtojmë 3 filxhana miell që i kemi hedhur dy lugë pluhur pjekës. E hedhim në formë, lejmë pak në tas ku shtojmë edhe 2 lugë kakao, ja hedhim kekut nga lart dhe e pjekim në 170 gradë për rreth 40 minuta
Kategoritë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: